Missie en Visie

Stagemeesters is opgericht door zelfstandig ondernemer Lex den Doop naar aanleiding van de grote behoefte aan stageplekken op MBO en HBO niveau in Nederland.  Als zelfstandig ondernemer op het vlak van e-commerce kreeg Lex te maken met grote aantallen aanvragen voor stageplekken. Dit heeft ertoe geleid dat Lex in 2009 besloot om een onderneming te starten volledig bestaande uit stageplekken. Deze onderneming is Stagemeesters geworden.
 
Stagemeesters gelooft in een wereld waarin participatie mogelijk is voor iedereen die deel wil nemen. Een wereld waarin participatie mogelijk wordt gemaakt door het creëren van kansen voor iedereen. Een wereld  waarin het enige onderscheid dat wordt gemaakt bij participatie ligt in de persoonlijke motivatie van mensen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen ontwikkeling.  In deze wereld nemen mensen verantwoordelijkheid voor hun eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van anderen.
 
Stagemeesters ziet het als haar missie om ervoor te zorgen dat er een veilige en professionele omgeving wordt gecreëerd waarin de persoonlijke ontwikkeling van stagiaires centraal staat. Een veilige omgeving doordat er professionele begeleiding wordt gegeven aan stagiaires door ervaren leermeesters waarin de ontwikkeling van de stagiaire centraal staat. Een professionele omgeving omdat stagiaires daadwerkelijke waarde toevoegen aan de betalende klanten van Stagemeesters.
 
Stagemeesters bereikt deze doelen door:
1.     Waarde toe te voegen voor stagiaires door professioneel begeleide ontwikkelpaden voor haar stagiaires.
2.     Waarde toe te voegen voor klanten door producten en diensten die zich onderscheiden door een onderscheidende prijspropositie en sociaal-maatschappelijk rendement.